Министърът на спорта Свилен Нейков ще даде ЦСКА на съд. "Армейците" не са спазили срока, в който трябваше да платят 150 000 лева на Национална спортна база. Това е част от наема, който клубът дължи на държавата за ползване на стадион "Българска армия". Задълженията са натрупани от 2006 година.

Министерството се договори с новото ръководство на "червените" сумата да бъде издължена на части, а срокът за първата вноска от 150 000 лева беше 5 октомври.

"От ЦСКА не са внесли нито лев по наема, който ни дължат. Чаках някои да ми се обади, но явно г-н Борисов не е имал начин да плати. Чаках ги първо до 10 октомври, но нямаше плащане от тяхна страна. Подготвил съм документите и ги пускам по съдебен път”, каза министър Нейков.

Той потвърди, че ще има нов Конгрес за избори на президент на БФС, ако родната централа не представи съдебна регистрация до 21 октомври. По този начин Свилен Нейков потвърди писаното от БЛИЦ в последните няколко дни, че новият Изпълком на БФС продължава да е нелегитимен и, че до 21 октомври на практика продължава да управлява стария Изпълком, тъй като до тази дата е неговия мандат.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също не отрече, че централата няма регистрация. “Нас са ни избрали легитимно делегатите и клубовете, това е факт. Ние сме внесли всички документи и чакаме само вписването. А че някои хора като Дражев само спъват процеса като подават жалби и се крият, няма ги на адресите им, аз не мога нищо да направя. Министър Нейков нищо не може да сформира”, каза Боби Михайлов./БЛИЦ