Абсолютният новак в професионалния футбол Крумовград ще изиграе още четири контролни срещи до началото на първенството във Втора лига, един от които с нигерийски тим.

Възпитаниците на гръцкия треньор Акис Вавалис се подготвят Банско. До момента "жълто-сините" изиграха само една проверка – поражение с 2:3 от Лудогорец II.

В четвъртък е тяхната втора контрола - срещу Академия Пандев (Северна Македония). В неделя пък ще се състои вероятно и първата междуконтинентална контрола в историята на футбола в Крумовград. Новаците ще играят с нигерийския ФК Мавлон, който също пристига на подготовка в Банско. 

До края на лагера остават проверките с втория отбор на ЦСКА 1948 (6 юли) и със Септември (Симитли) на 8-и.

"Много съм доволен от работата ни до момента. Отборът има потенциал. Изграждаме една много стабилна група – сплав между млади и опитни футболисти. Доволен съм от първата контрола с Лудогорец II. През първото полувреме водехме с 2:0, играхме много подредено и дисциплинирано. През второто полувреме с многото смени организацията се наруши, но аз съм доволен, защото не се целим в резултати по време на подготовката", обясни пред БТА треньорът на Крумовград Акис Вавалис, който преди дни даде интервю за БЛИЦ.