Скандалният нападател Николай Божов осъществи сензационен трансфер. Ветеранът дебютира за новия си тим Челси в мач от Английската неделна лига в Герман. На 20 юни, предвождани от 35-годишния таран, “сините” измъкнаха бойко 4:4 срещу коравия Бригада в мач от 16-ия кръг. Божов игра много силно и вкара хеттрик, но това не помогна на отбора му. Веднъж се разписа и Мирослав Будинов. След мача противникът, за който пък рита друга култова фигура – Иво Кантона, обаче подаде жалба срещу двамата опитни футболисти.

След проверката се оказа, че договорът на Божов със Славия е прекратен, но този на Будинов със Спортист (Своге) не е. Организаторите от БЛФЗ присъдиха служебна победа 5:0 за Бригада.

Както е известно, Николай Божов се замеси в уникален скандал, след като заяви, че доскорошният му треньор Мартин Кушев е дал подкуп от 6000 лева на съдията Иван Кирилов на полувремето на мача с Калиакра, за да може "белите" да обърнат резултата, както и се случи - 1:2. На следващия ден наставникът поискал футболистите да му възстановят сумата, но Венци Стефанов не трябвало да научава за случилото се в Каварна.
Само ден по-късно обаче Божов странно защо реши да се отметне от твърденията си, като сега заяви, че едва ли не, е бил подведен от съотборник. Някой от играчите на "белите" решил да си направи майтап и започнал да събира пари в съблекалнята за съдията Кирилов.