Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Бившият нападател на Славия Николай Божов странно защо реши да се отметне за скандалното разкритие, което направи пред БЛИЦ и още няколко медии, като сега заяви, че едва ли не, е бил подведен от съотборник. Някой от играчите на "белите" решил да си направи майтап и започнал да събира пари в съблекалнята за съдията Иван Кирилов, ръководил победата на Славия с 2:1 над Калиакра.

Само преди 2 дни обаче Божов информира как доскорошният му треньор Мартин Кушев е дал подкуп от 6000 лева на съдията Иван Кирилов на полувремето на мача с Калиакра, за да може "белите" да обърнат резултата, както и се случи - 1:2. На следващия ден наставникът поискал футболистите да му възстановят сумата, но Венци Стефанов не трябвало да научава за случилото се в Каварна.

Сега обаче Божов се оправдава с това, че не дочул добре какво се коментирало в съблекалнята, тъй като в този момент излизал от нея.

След скандалното разкритие на нападателя настана страшен скандал в българския футбол, като дори БФС сезира прокуратурата, която да се заеме със случая.

Обръщението на нападателя пред официалния сайт на Славия:

Най-важно е да се извиня на ръководителите на клуба и на привържениците на Славия. Нито една моя дума в писмото не цели да обиди тях. Храня безкрайно уважение към Славия. Моите лични взаимоотношения с някои личности в клуба не бива и няма да променят това уважение.

Не съм твърдял, че има нередни неща в мачове на Славия. За цялата ми кариера не съм играл в двубой, който не се решава на терена. Колкото до случая след мача в Каварна – явно става дума шега, която не съм разбрал и без да искам заблудих още много хора.

Седя зад думите си, че спечелихме мача с голям късмет в последните 3 минути на двубоя. На следващия ден в съблекалнята имаше майтапи, след като четохме във вестниците, че Калиакра се оплаква, че съдията ни дал мача, а ние вкарахме головете си в последните 2-3 минути на срещата... Колега на майтап е тръгнал да събира пари за съдията, за да „му се отблагодарим”, а аз явно не съм го разбрал добре, защото излизах от съблекалнята в този момент. Извинявам се за недоразумението.

С удоволствие носих белия екип – удоволствие, от което треньорът ме лиши. В сърцето ми остава надеждата един ден отново да имам този шанс. Винаги съм готов да помагам на Славия, но не и с този треньорски екип.

С уважение към Славия
Николай Божов