Легендата и доскорошен член на Управителния съвет на "Левски" Николай Илиев назова своя фаворит за нов треньор на отбора от лятото - Димитър Димитров-Херо. Великият защитник говори за впечатленията си от поредната загуба на „сините", този път с 0:2 от "Ботев" (Пд).

„Момчетата показаха желание да вземат този мач, но не им достигна малко. Това е един от най-тежките мигове в историята на "Левски" и от такава криза се излиза само с победи. Сега е моментът да сме единни. По мое мнение не е сега мигът да се хули. "Левски" има нужда от подкрепа", коментира Илиев пред „Меридиан Мач".

„Проблемите на "Левски" в защита не идват само от централните бранители. Не мога да кажа, че не се работи. На „Герена" минаха доста амбициозни млади треньори, които се опитват да правят хубави неща - като Елин Топузаков, като Ники Митов... Но е нормално да не им достига малко опит. За мен "Левски" се нуждае от много голям специалист, който да е на „ти" с футбола във всяко отношение - подготовка, мотивация, да научи отбора как се играе във фаза защита. За мен такъв човек е Димитър Димитров и съжалявам, че не успя да дойде. Ако и това лято няма как, "Левски" трябва да намери друг голям специалист", коментира още Илиев.

Трябва ли да се предприема пълна чистка сред играчите? „Според мен не. Не е правилният подход да подмениш цял отбор. В "Левски" има добри играчи, чийто потенциал трябва да се използва. Всички тези неща обаче трябва да ги прецени ръководството. Георги Иванов знае добре какво трябва да се предприеме", допълни още легендата.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ