Футболистът на Ботев (Пловдив) Никола Илиев говори пред клубната телевизия за развитието си в школата на "канарчетата". Младежкият национал сподели кой го е открил и  как се е стигнало до привличането му, а впоследствие и до трансфера в Интер. 

„Бяхме с Аристон на един турнир в София и тогава Ботев изпрати скаут – Трифон Пачев. Той ми помогна много в цялото ми развитие в Ботев. Той гледа мача и след това се свърза с родителите ми. Бях много малък. На 11-12 години.

Базата е уникална, храната е топ, всичко е на топ ниво. Треньорите работят професионално и са едни от най-добрите и могат да дадат много на младите играчи за развитието. Според мен това е най-добрата база в България за развитие на млади футболисти“, каза Илиев.

„Със сигурност тук се развих много. Получих много подкрепа от всички – цялото ръководство на Ботев. Успяха да ме развият и да изляза в чужбина.

Това е най-добрата школа както за мен, така и за други хора. Имат всички условия да се развият и да постигнат мечтите си“, завърши Илиев.