Треньорът на Спартак 1918 (Варна) Никола Спасов остана разочарован от начина, по който тимът му загуби от Етър с 2:3 под Царевец.

"При 2:2 в 65-ата минута беше подмината дузпа в наша полза за фаул срещу Георги Бижев. Реферът казал на Жоро, че не може да свири дузпи през две минути и затова не посочил бялата точка. Това е абсурдно, тъй като когато има ситуация за дузпа, се дава, без значение от резултата и в чия полза е", заяви Спасов, който записа дебют начело на "соколите" в мача срещу Етър, ръководен от рефера Александър Костадинов.

Специалистът заяви още пред "Народно дело", че при дузпата за третия гол на "виолетовите" не е имало ситуация, която е можела да предизвика наказателния удар.

"След една изритана топка, която тупна пред нашето наказателно поле, защитникът и вратарят ни не се разбраха и от никаква ситуация стана беля. Ние обаче не заслужавахме да загубим. Момчетата се стараха, раздадоха се, върнаха се в мача от 0:2 и имаха положения. Домакините пък освен двете дузпи отправиха само един сериозен удар към вратата ни, който за тяхно щастие се оказа голов“, допълни Спасов.