Треньорът на Арда Николай Киров коментира пред БЛИЦ бомбастичната новина, свързана с оттеглянето от клуба на бизнесмена Румен Гайтански, който осигуряваше големите пари.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

-Г-н Киров, кой и кога ви уведоми за оттеглянето на Румен Гайтански от управата на Арда?
-Това се случи ден след мача ни в Израел от турнира Лигата на конференциите. Дойдоха от ръководството и пред целия отбор обявиха новината.

-Как новината се отрази върху вас, екипа ви и футболистите?
-Честно казано, никак, защото още тогава на срещата ни казаха да не се притесняваме. Уточниха, че клубът е финансово осигурен.

-Какво точно ви казаха? Може ли да бъдете по-подробен.
-Е, няма как да изпадам в подробности. Извинявайте, но не всичко трябва да излиза пред медиите. 

-Разбирам ви, но казано с две думи - Арда ще изкара сезона, така ли?
-Да, разбира се, никой не е говорил за разпад, за липса на пари, за финансов колапс, както се писа из медиите. Аз специално не правя никакви трагедии, защото вярвам на това, което бе казано пред целия отбор. Сега се подготвяме за мача ни с Левски. Животът в Арда продължава.

-Заговори се, че съвсем скоро основните ви футболисти ще бъдат продадени начело със Спас Делев. Даже вече имало споразумение за нападателя...
-Аз не знам такова нещо. Не знам за конкретна оферта в клуба за когото и да е от футболистите, включително и за Спас Делев. В Арда има  постоянна комуникация в йерархията и ако наистина имаше нещо сериозно, свързано с трансфер на Делев, щях да бъда уведомен. На този етап такива новини няма.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ