Треньорът на Арда Николай Киров говори след победата над Славия с 2:1 в 28-ия кръг на efbet Лига и изрази задоволството си от спечелените три точки.

„Най-важното нещо бяха трите точки, защото имаше напрежение в състава. Хубавото е, че излязоха амбицирано самите играчи. Успяхме да поведем с 2 гола, а ситуацията, когато поведеш с два гола, е специфична. Понякога това ти изиграва лоша шега, придобиваш сигурност, но е най-лошия резултат. Допуснахме гол в края на първата част, но после стояхме стабилно в защита. Важна е победата от психологическа гледна точка, защото се виждаше напрежение. Тези играчи имат по-големи възможности. Когато се попадне в такава ситуация дълго време без победа у дома не може да няма напрежение“, каза Киров след мача.

„През първата част бяхме с офанзивен триъгълник, после минахме с дефанзивен, там се получи сигурността в нашия отбор. Действително е неприятно да не можеш да използваш в цялост състава. Налага ни се трети мач на скамейката да нямам защитник. Добре, че не стават контузии или картони. Получиха се няколко травми, които извадиха състезатели, които играеха редовно. В тези три мача не успяхме да използваме целостта на отбора. Дано някой се възстанови, защото са нужни на отбора. Аз мисля, че ние трябва да се концентрираме в двата мача. Няма как да се постигне нещо, ако не сме добри на терена. Работим върху това да подобряваме двете фази на игра, защото имаме резерви доста. Имаше психическо напрежение, дано то да отпадне. Първо да мислим за възстановяване на контузии и оттам да се търси стил. Почти всеки мач излизаме в различна схема“, завърши специалистът.