Треньорът на "Левски" Николай Костов е набелязал за привличане португалското крило Давид Каядо Диас от кипърския първодивизионен Олимпиакос (Никозия).

24-годишният играч е юноша на Спортинг (Лисабон) и има един мач за представителния отбор на "зелено-белите". След това е играл за Ещорил и Трофензе, за полския Заглембе, а от 18 месеца е в Кипър. Каядо иска да напусне Олимпиакос заради финансовата криза в отбора. Както е известно, треньорът на "Левски" Николай Костов е бил начело на кипърския клуб.

"Следващият ни мач е на 7 януари, но аз не знам дали ще играя. Олимпиакос има финансови затруднения и единственото решение изглежда е да бъда трансфериран. Надявам се до края на седмицата да има яснота около бъдещето ми", заявява Каядо.

Португалецът, който е роден в Люксембург, може да играе като ляво или дясно крило или като централен полузащитник. Каядо е бил наблюдаван от представител на "Левски" при гостуването на Анагениси, спечелено от Олимпиакос с 1:0. Интерес към играча има още от Германия и от Албания.

Oт началото на сезона в Кипър Каядо е играл в 9 от 14-те шампионатни мача на Олимпиакос, като има 1 попадение на сметката си.