Треньорът на “Левски” Николай Костов даде традиционната си пресконференция. “Сините” гостуват на Берое в мач от 13-ия кръг на “А” група в неделя от 16:00 часа. Брифингът започна с над 1 час закъснение, което изнерви журналистите и част от тях напуснаха залата. Събитието на “Герена” беше обявено за 12:30 часа, а Николай Костов започна да отговаря на въпросите след 13:45 часа.

“Извинявам се за това закъснение. Вината е изцяло в нас, виждам, че сте изнервени. Не можем да направим едночасова тренировка, за да сме готови за пресконференцията. От сега нататък всичко ще бъде точно. В процес на организация сме и още имаме проблеми”, обясни забавянето наставникът.

“Опознах до колкото мога футболистите. Има доста неща, които ме тревожат, най-вече контузените. Доволен съм от старанието на всички, даже неочаквано за мен срещам професионализъм от тяхна страна, което ми дава надежди. Има контузени момчета, които искат да тренират и да участват в тактическите игри. Радва ме това единомислие. Важно е всеки футболист да иска да се обучава, защото, ако си помисли, че знае всичко, започва да играе колебливо. Говорили са ми много неща за българските футболисти, но аз срещнах други лица, други очи и това ми хареса”, заяви Костов.

“Напрежението ще спадне напълно, когато отборът започне да играе добре, победите също ще помогнат това да се случи. Най-силното ми впечатление от първата седмица е, че съм много уморен. Спя по 4-5 часа на денонощие, имах много работа да свърша и наистина съм много уморен. Ще променя схемата и начина на игра. Още на мача с Берое едва ли ще се получи, но ще загатнем за нови неща. Много са сложни нещата, страхувам се, че засипах футболистите с прекалено много информация и не знам дали ще я възприемат”, допълни още новият наставник.

“Естествено, че не съм наясно със стартовия състав заради контузените. Най-важният ни мач е в неделя с Берое – отбор, който има интересен начин на игра. Ще се постараем да спечелим трите точки в Стара Загора”, завърши Николай Костов./БЛИЦ