Треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди утрешното вечно дерби с ЦСКА от 14:45 часа. Той призна, че е можел да предотврати тежката загуба от Лудогорец, но въпреки това е предпочел да провери младите футболисти на тима в тежките мачове. 60-годишният специалист призна и каква е основната причина разградчани толкова години да доминират в българския футбол. Костов обяви, че има вариант за заместник на наказания Марин Петков за мача срещу „армейците“, но няма да разкрие плановете си.

„Загубихме със сериозен резултат от Лудогорец и настроението в отбора не е много добро. До мача има още 20 часа, а времето лекува. Надявам се да се отърсим от поражението. През първото полувреме показахме силата си. През есента изиграхме много добри 80 минути срещу Лудогорец, когато загубихме драматично и с малко спорни отсъждания. Футболистите на Лудогорец разбраха нашата сила. Показваме, че се стремим да сме активни през целия мач. Можех да предотвратя този голям разгром, при 3:1 можеше да не слагам играчи, които нямат опит, но исках да проверя нашите млади и какво може да очакваме, когато играем срещу по-силните отбори. Можех да предотвратя този голям разгром", добави Костов.

"Очакванията за дербито с ЦСКА са както винаги - да победим. Оптимисти сем преди всеки един мач. Обвинявани сме, че играем прекалено атакуващо и не мислим за защитата. Може би тези забележки имат право. Искам да изясня, че налагаме стил на игра и това може би ще бъде най-голямата победа този сезон. Минахме през много препятствия, смениха се много играчи, обучавахме едни, сега обучаваме други. Наказанията и контузиите също спомагат да не сме усъвършенствали много неща. Не се предаваме. Това искам да го вметна, за да може да сме по-откровени, по-открити", каза още треньорът на Левски.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"В ЦСКА правят едни и същи неща и ги правят много добре. И те са в матрицата, в която сме попаднали и ние. Лудогорец ни създава такива комплекси, че всяка година повтаряме едни и същи грешки. И ЦСКА, и ние, и всички други отбори. След неуспеха започваме да обвиняваме, да променяме, да търсим други варианти за следващ успех. Този път мисля, че трябва да сме по-умни и да разберем, че Лудогорец доминира толкова години, защото ние правим едни и същи грешки. Тези въпроси ги обсъждаме с нашите опитни ръководители. Знам какво е чувството, когато става въпрос за дербито. Просто искам да напомня, че то винаги е било за първо място - преди Лудогорец. Четвърто или трето място, за което се бори Левски, не отговаря на нашите амбиции. Въпреки препятствията, които преодоляваме и икономическите такива - мисля, че сме на прав път", сподели още наставникът на столичани.

"Без Марин Петков и Фабио Лима сме малко беззъби, но така се стекоха нещата. Нямаме много опции. Виждаме, че ЦСКА не е толкова убедителен в защита. Имаме вариант да сменим Марин, въпреки че той е в страхотна форма. Няма как да ви кажа сега, не искам да говоря за основния състав, защото мисля, че ще бъде неправилно. Имаме млади футболисти, на които няма как да не им се отрази психологически такава загуба от Лудогорец. Ние сме оптимисти. Представете си, че тази загуба ни отваря някаква врата за по-големи успехи. Ако приемеш загуба като капитулация, започват обвиненията. Ние имаме голяма подкрепа от ръководството на клуба и също вярват, че правим нещата по правилния начин. Футболистите също са заредени с оптимизъм", категоричен бе Костов.

"Всяка загуба за Левски е инцидент. Душевните болки по принцип са по-трайни от телесните. Това няма как да го преодолеем толкова бързо. Работим по тоя въпрос. Разговаряме с футболистите. Надяваме се да преглътнем този горчив хап", завърши той.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!