Треньорът на “Левски” Николай Костов даде пресконференция преди предстоящото дерби със Славия. Двубоят е в сряда от 15:30 часа на стадиона в квартал “Овча купел”.

“Всички играчи са на мое разположение – Рамос и Йовов също (б.р. – двамата пропуснаха мача с “Ботев” (Враца) заради наказания). Ако направя промени, ще са много малки от предния мач. Красивата игра може да става на добри терени. Не очаквах в България терените да са в такова лошо състояние”, коментира Костов.

“В “Левски” се работи добре. Действията на ръководството са адекватни, а и селекцията е добра. Вярно, че малко закъсня, но е добра. Иво Тонев, Георги Иванов и футболистите много ми помагат. Трябва да разберете нещо. Аз не съм съвършен, просто съм дошъл да помогна на “Левски”. Всеки си изпуска нервите, но вече се извиних. Ако трябва, още 100 пъти ще го направя. Явно има напрежение в мен. Не съм дошъл обаче да се боря за оцеляване. Там, където е трябвало да го направя, съм оцелял. Имам още 2 месеца до края на договора ми”, допълни наставникът, който нагруби Емил Велев след отпадането на “сините” от турнира за Купата на България на четвъртфиналите от Локомотив (Пловдив) миналата седмица.

"Утре според прогнозата няма да има вятър, така че очаквайте добър футбол (б.р. - едно от оправданията на треньора за загубата от Локомотив (Пловдив) беше насрещният вятър). Разочаровахме феновете срещу Локомотив Пловдив, но имаше обективни причини за това. Вярвам, че футболистите ще издържат на сгъстения цикъл, тъй като са добре подготвени физически. Още не съм наясно какви са плановете на Христо Йовов - дали ще продължи да играе или иска да бъде треньор, или ръководител", завърши треньорът./БЛИЦ