Първата тренировка на Добруджа за годината и първа с отбора за новия старши треньор Димчо Ненов се проведе днес. Помощник-треньор е Стефан Славов, а името на треньора на вратарите ще стане ясно до дни.

"Добруджа е име в българския футбол, идвам в отбора с амбицията да работя и да дам най-доброто от себе си за това име", заяви при представянето си новият наставник Димчо Ненов.

"Градим нов отбор и е много важно да изберем точните хора - през подготвителния период много футболисти ще дойдат на проби и ние трябва да изберем тези, които искат да играят за Добруджа и ще дават всичко от себе си за отбора", добави Ненов.

От досегашния състав на Добруджа остават четирима - Кристиян Димитров, Атанас Илиев, Павел Петков и Мустафа Мустафа. В отбора се завръщат Филип Филчев, Николай Петров и Танер Юсню. 22-годишният Филчев беше в Септември (Тервел), но сега отново получава шанс в родния си клуб.

Вътрешният халф Николай Петров пък е на 26 години, юноша на "Левски". кариерата му при мъжете започва в Славия, в "А" група играе още за Спартак (Варна), Калиакра, Светкавица и Етър. През пролетта на 2013 година бе в Добруджа и бе с огромен принос за първото място в Североизточната "В" група и промоцията за професионалния футбол. След това игра за Дунав (Русе), Локомотив (Горна Оряховица) и Етър.

Подготовка с мъжкия състав на Добруджа започнаха и юношите от школата Дони Дончев, Мартин Михайлов, Симеон Митев и Християн Христов.

В първата тренировка участваха и млади футболисти на проби – юношата на Черно море Николай Иванов, Стоян Марудов от Дунав (Русе), Йордан Петев и Александър Димитров - и двамата от Чавдар (Етрополе). Още нови се очакват в следващите дни. Още утре към отбора ще се присъединят футболисти, които вече са носили жълто-зеления екип. Изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров води разговори с колегите си от ЦСКА за преотстъпването на футболисти, като още не е ясно точно колко и кои от "червените" ще бъдат напролет в Добрич.

Димчо Ненов планира Добруджа да изиграе между 8 и 10 контроли през подготвителния период. Четири от тях вече са договорени – срещу Несебър, Черно море (Варна), Дунав (Русе) и ФК Бургас. Предстои да бъде определена и датата за спаринг с Черноморец (Балчик).