Агентът Николай Жейнов даде ексклузивно интервю за БЛИЦ TV, в което направи разкрития за Филип Кръстев и Левски. Той говори и по актуалните теми в родния футбол.

 Toп Коефициенти за efbet Лига!

- Г-н Жейнов, какъв е коментарът ви за финала и победата на Левски с 1:0 над ЦСКА?
- Като ниво на игра не беше най-доброто, което можеха да предложат двата отбора. Но с оглед на залога, мисля, че Левски заслужено спечели.

- Един от вашите клиенти - Филип Кръстев, е сред героите за Левски. Има ли голямо израстване у него, как го виждате?
- Футболните специалисти оценяват, че последните шест месеца Филип направи наистина голям фурор. Първото, което е, че той намери място, където пасна, клубът повярва в неговите възможности. Израстването му наистина е много голямо. Това се доказва и от статистическите му показатели. Гледахме данните на няколко фирми, които дават пълна картина за класата на всеки футболист и се оказва, че Филип е на трето или четвърто място в Европа по показатели в неговата възраст и на този пост.

- Това е много интересно, говорим за цялостно представяне - пасове, пробягана дистанция в мачовете...
- Да, за абсолютно всичко, за всички компоненти от играта. Това е много похвално и той го заслужава. Показва, че може да бъде наистина водещ футболист. 

- Засилва ли се интересът към него? Има ли варианти отново да заиграе в чужбина или ще остане в Левски? Какво е бъдещето му?
- Желанието ни е да остане в Левски към момента, но не всичко зависи от нас. Надявам се в следващите няколко седмици да имаме развитие. Т.е. Манчестър Сити да решат и да намерим общи точки и той да продължи развитието си тук.

- Има ли вариант да полети в облаците след успеха и еуфорията, която цари в Левски?
- Не. Филип е един добре възпитан млад мъж, макар и в младежка възраст. Той е достатъчно възпитано и културно дете. Никога не се е главозамайвал. Даваме му най-правилните съвети - както родителите му, така и аз и целият ми екип. 

- Едва ли не се смяташе, че прави крачка назад със завръщането от чужбина през зимата. Какво го съветвахте тогава?
- Много е грешно да се смята, че връщането в България е крачка назад. Поради различни обстоятелства във Франция и Холандия не се получи това, което очаквахме, но пък същевременно сега направихме лъвски скок напред.

- Има ли реален интерес към Филип Кръстев?
- Не бих желал да коментирам, но не липсва интерес. В момента имаме договор с "Манчестър Сити Груп". Казали сме нашето желание. Благодарим на всички клубове, които се интересуват от него, но приоритет в момента ни е Левски.

- Имаше информации, че Ботев (Пловдив) го иска, вярно ли е?
- Да, изявиха желание. Има и други клубове, които се интересуват от него, но наистина желанието ни към момента е да остане в Левски.

- Има ли реален интерес на чуждестранни клубове към наши футболисти. Да очакваме ли нещо интересно това лято?
- Голям интерес не бих казал, че има. Има проблясъци на определени постове за определени позиции, но някакъв страхотен интерес липсва. Той първо трябва да дойде от класата на футбола ни и успехите на клубно и национално ниво. Тъй като в момента те липсват, страхотен, голям интерес към футболисти, играещи в България, не е налице. Но да се надяваме, че това ще се обърне.

- Треньорът на Левски Станимир Стоилов вече обяви, че се търсят нови попълнения. Помагате ли на Левски в тази насока?
- Работя добре с ръководството на Левски, знам какво търсят и се опитваме да намерим това, което наистина желаят. И с ЦСКА работя. 

- Коментарът ви за нивото на българския футбол?
- Не мисля, че е добро. Нямаме конкуренция. Има два-три клуба, които се открояват. Всичко друго е под една черта. Трудно се работи в България. Има много неща, които трябва да се променят.

- Доближава ли се вече Левски до класата на Лудогорец и ще се намеси ли в борбата за титлата?
- Мисля, че ще го направят и кой ще го направи? Реално само един човек - Станимир Стоилов. Разбира се и екипът му и цялото ръководство на Левски. Когато един човек знае какво иска и знае как да го постигне, то се случва. За момента Лудогорец мачка на едно място, не виждам да надгражда.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: ДИМИТЪР ПАТАРИНСКИ

Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ