В касата на "Ботев" (Пловдив) все още не е постъпил нито евроцент от чаканата сума по трансфера на звездата Тодор Неделев в Майнц 05.

Както е известно, "жълто-черните" очакват 3 милиона евро от раздялата с таланта, който обаче тепърва трябва да влиза във форма след операцията, както и да сваля излишни килограми.

Преминаването на Неделев в отбора от Бундеслигата бе финализирано часове преди затварянето на летния трансферен пазар - на 2 септември, но договорът за 4 години и половина ще влезе в сила от 1 януари 2014-а. Тогава играчът трябва отново да премине обстойни медицински прегледи. Ако всичко е наред, "Ботев" ще получи 1 милион евро - първият от трите транша по трансфера. Дотогава обаче на "Колежа" ще треперят в очакване какво ще се случи.

Както е известно, "жълто-черните" също така ще вземат и 20% от бъдеща продажба на футболиста. Възстановяването на Тодор Неделев след операцията на спуканите костици на ходилото, извършена в Мюнхен от д-р Ерих Рембек, върви по план, но в пловдивския клуб са силно притеснени от кондиционното състояние на звездата си. Заради принудителното залежаване след хирургическата интервенция играчът е натрупал излишни килограми. Неделев също има голям интерес да влезе по-бързо в кондиция, ако не иска да си остане само с нетната си заплата от 23 000 евро месечно, която ще получава в Германия. Годишната му брутна заплата е 480 000 евро, но от тях ще му бъдат удържани по 42% данъци.