Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич ще повери капитанската лента за откриването на сезона срещу Лудогорец в неделя на Джонатан Линдсет. Двубоят на „Хювефарма Арена“ ще започне в 21:15 часа на 21 юли.

Норвежецът беше с лентата на „армейците“ и по време на представянето на отбора срещу косовския Гиляни (1:0). Както е известно, през миналия сезон капитан на ЦСКА беше Юрген Матайс, а негов заместник беше Амос Юга. Националът на ЦАР обаче е контузен и почти сигурно няма да играе срещу Лудогорец.

Много е вероятно Юга да бъде разжалван от функцията на капитан, а лентата през новия сезон да се носи още от Християн Петров и Иван Турицов. Националът, който днес навършва 25 години, сложи лентата още в първия си мач след подновяването на договора си с „армейците“ – срещу Раднички Ниш (1:0).

Междувременно като фаворит за изпълнението на дузпи в полза на ЦСКА през новия сезон се очертава Тобиас Хайнц. Той изпълни два наказателни удара в контролите през лятото – срещу Макаби Петах Тиква (2:1) и Гиляни (1:0), като показа 100-процентова ефективност. През миналия сезон „армейците“ получиха три дузпи и вкараха само една.