Страхотно напрежение е обзело лагера на Литекс преди дербито с Левски от 18-ия кръг на “А” група. Капитанът Ивелин Попов влязъл в сериозен конфликт с треньора Ангел Червенков преди злополучния мач с Пирин в Кюстендил (1:4). Националът бил вбесен, че няма да е титуляр и скочил с остри реплики срещу наставника. По-късно вечерта преди мача той бил видян в местен фолк-клуб в града. Червенков аргументирал решението си да остави Попето на пейката с думи от рода: "Така ще видиш как играят и през второто полувреме ще ги разбиеш".

Ивелин влезе в игра през второто полувреме на двубоя в Кюстендил и вкара единствения гол за ловчанлии, които загубиха с 1:4. Жестикулиранията след попадението на софиянеца бяха красноречиви. От ТВ предаването не се разбра срещу кого бе адресирано свалянето на фланелката, постилянето й на тревата и посочването на името и номера на гърба. За поведението си националът отнесе и глоба от БФС, тъй като отправи жестове и към официалната трибуна.

От ръководството на Литекс са наясно с конфликта и са смъмрили футболиста. Шефовете обаче не искали да прибягват до сериозни санкции, за да не влошат допълнително обстановката преди дербито с Левски. Сигурно е обаче, че при издънка срещу “сините” треноьрът Червенков почти сигурно ще бъде уволнен, тъй като Литекс ще изпусне комфортния аванс, който имаше на върха в “А” група. Освен това наставникът вече не успявал да удържи дисциплината в съблекалнята./БЛИЦ