Нов бразилец дойде в Локомотив (София). Това е 25-годишният централен защитник Каду Рибейро Дурвал, пише „Тема Спорт“. Той пристига като свободен агент и ще подсили ариергарда на „червено-черните“. Това лято „железничарите“ вече взеха двама бразилци – бранителят Алан Диас и нападателят Франса, които дойдоха със съдействието на бившия халф на Локо и ЦСКА Маркиньос. Интересното новият бразилец идва от същия отбор като Диас – Крисиума.

Вчера Каду направи първа, макар и лека тренировка със столичните железничари. Бранителят е роден на 9 февруари 1997 година. Преди няколко дни е приключил договора си с Крисиума и е тръгнал за България. В състава от местната Серия „Б“ oбаче изкарва само 3 месеца. Централният защитник е юноша на гранда Флуминензе, а през 2018/19 за първи път излиза в чужбина. Играе за втория отбор на португалския Ещорил, но не успява да пробие. Следват периоди в нискоразредни бразилски тимове Масае, Пруденте, Лувердензе, Херсилио. Старши треньорът Станислав Генчев е гледал записи с негово участие и е одобрил привличането му.

Каду може да действа и като дефанзивен полузащитник. Това лято в „Надежда“ се завърна и Камен Хаджиев, който също е централен бранител. Такъв е и Давид Малембана, но той има проблеми с контузия още от миналия сезон, както и Марио Петков. Затова друг бразилец Матеус Дуарте също бе използван в сърцето на ариергарда, като Станислав Генчев залагаше на схема с трима в защита.

С привличането на Каду може да има и промяна в схемата, като той да действа в двойка с Диас и системата да е с четирима бранители.

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) – СПАРТАК (ВАРНА)Спартак Варна

Днес от 20:45 часа по Диема Спорт
София, „Локомотив“
Съдия: Кристиян Колев

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Локомотив (София): Любенов, Диас, Матеус, Хаджиев, В. Николов, Милошев, Славчев, рапосо, Витов, Бакалов, Д. Митков
Контузени: Александров, Орачев, М. Петков, Малембана
Наказан: Франса

Спартак (Варна): Дичевски, Будинов, Борисов, Ибрям, Боев, Цв. Илиев, Руменов, Бабалиев, Климентов, Здр. Димитров, Б. Васел
Контузени: Андреев, Тошев
Наказани: няма

Баланс: 85 мача, 41 победи за Локомотив (София), 24 равенства, 20 победи за Спартак (Варна), г.р. 154:89 за Локомотив (София)

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа