Членът на борда на директорите на "Трейс Груп Холд" Галин Михайлов ще бъде поканен в Управителния съвет на ЦСКА. Бизнесменът закупи 195 583 акции на "червените" в началото на тази седмица, което първо БЛИЦ съобщи. Така Михайлов се превърна в един от най-крупните инвеститори в клуба, а изпълнителният директор на „армейците" Александър Тодоров даде информация около сделката с Михайлов.

"Ще разберете от коя емисия са акциите му през следващата седмица. Все още не искам да конкретизирам. След като бъде обработена сделката, всичко ще стане ясно. Ще го поканим в Управителния съвет на клуба по подобие на Ивайло Манджуков. Ако той проявява интерес и желание за работа, е добре дошъл в ръководството. Ще проведем разговори с него през следващите дни и ще решим как да процедираме", заяви пред "Тема спорт" Александър Тодоров.

"Очакваме още крупни инвеститори през следващата седмица. Такива ще има, бъдете спокойни. Както каза и Томов, в рамките на десетина дни много неща ще се изяснят", допълни изпълнителният директор.

До края на публичната продажба на акции остават само 9 работни дни. Кампанията се подновява на 7 май и завършва на 19-и (понеделник). Ако Михайлов е закупил книжа от новата емисия, то ще трябва да бъдат продадени още близо 1 милион акции, за да се превърне ЦСКА в публично дружество. В противен случай до достигането на минималния праг ще са необходими 1 175 129 книжа.

ПОДРОБНОСТИ КАК ПРОТИЧА ПРОДАЖБАТА НА АКЦИИТЕ НА ЦСКА - ТУК!