Инвестиралият 600 хиляди лева под формата на акции в ЦСКА Галин Михайлов изрази оптимизъм за бъдещето на клуба. Мениджърът в голяма строителна компания заяви пред "Стандарт", че именно акционерните дружества са моделът, по който българският футбол може да тръгне нагоре.
 
"Досегашният модел, при който един собственик налива пари и взема решенията, явно се провали. По-важно сега е наистина ЦСКА да завърши успешно своето листване на фондовата борса. Това до голяма степен ще гарантира  прозрачното управление на клуба. Освен това всеки акционер, голяма част, от  които са и фенове на отбора, ако наистина милеят за клуба, ще могат да участват  в Общото събрание и да дават своя глас при определяне политиката на  клуба.
 
От бъдещите акционери зависи дали ще създадем работещ модел, който да оптимизира  разходите, да създаде фондове за развитие на състава, да подобри базата, да  привлече спонсори и инвеститори и да им гарантира възвращаемост, да реализира  добре правата за излъчване на мачовете и да привлича реклама", коментира Михайлов.
 
Относно възможността компанията на бизнесмена да се включи в строежа на нов стадион или ремонта на "Българска армия", Михайлов заяви, че е важно това да стане според очакванията на феновете.
 
"Ако те искат нов модерен стадион и добра база, то управлението  трябва да се опита да реализира очакванията им. Стадион в супер центъра е голям  лукс, от който едва ли някой клуб би се отказал. Най-важно е при реконструкцията  на базата да се направи преди всичко сериозен бизнес план и да се види от къде  могат да бъдат привлечени средства, без това да води до нови финансови  затруднения в клуба", коментира инвеститорът. 

ПОДРОБНОСТИ КАК ПРОТИЧА ПРОДАЖБАТА НА АКЦИИТЕ НА ЦСКА - ТУК!

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ