Ръководството на "Левски" ще има нов член в Управителния съвет. Това съобщи изпълнителният директор Иво Тонев. Силният човек в "Левски" отказа да назове името, но заяви, че ще има промяна във високите структури на управлението при "сините".

Както е известно, в момента членове на Управителния съвет на "Левски" са Иво Тонев, Георги Марков, Константин Баждеков, Стилиян Шишков и Николай Илиев.

Иво Тонев добави, че преговорите с "Газпром" за финансиране вече са напреднали и през април ще има какво да обяви официално. Той даде и подробности около финансирането на стадиона.

"Продължава да се работи по проектирането на стадиона. Има някои дребни работи, които не ми харесват. Предполагам, че в момента се работи по този въпрос. Всяка седмица правим среща, на която обсъждаме работата. Приятни изненади ще има. Относно финансирането ще помоля за малко търпение. В средата на април ще съобщя как ще се случи всичко. Водим сериозни разговори с една компания, която има желание да менажира стадиона в следващите години. Става въпрос за извънфутболни дейности като концерти, за да стадиона се използва и когато няма мачове. Спрели сме се на две фирми, които да строят стадиона. Съвсем коректно ще запознаем обществеността със случващото се около стадиона, за да няма спекулации", заяви Тонев.

"Газпром" е огромна компания. Нещата са сериозни и разговорите се водят на високо ниво. Човекът, с когото ни запозна г-н Милер, беше отпуска две седмици. Сега разговорите ще продължат. Не мога да се ангажирам кога ще завършат. Смятам, че ще има положително развитие. Вече сме навлезли в детайлите", добави пред "Спортал" силният човек в "Левски".

Тонев също така обяви пред "Гонг" за назначение на нов човек в клуба. Кирил Вангелов ще е основният разузнавач на "Левски" през пролетта. Бившият футболист на "сините" ще гледа играта на съперниците от родното първенство.

До момента с това се занимаваше Ивайло Петров–Пифа, който отиде в Черно море заедно с Георги Иванов. Той се смяташе за дясната ръка на Гонзо и очаквано му стана помощник на „Тича“.

Вангелов, който като футболист е двукратен шампион с "Левски", и преди е работил в клуба. Той беше на "Герена" и в периода, когато треньор за кратко беше Велислав Вуцов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ