ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

ОФК Пирин има огромни дългове, съобщи пред журналисти новият кмет на Благоевград Методи Байкушев. Той посочи, че задълженията за осигуровки са „огромни“, по последна информация надхвърлят 270 хиляди лева, има задължения и към доставчици и футболисти.

Байкушев коментира, че за него е „шокиращо“, че на пресконференция бившият кмет на Благоевград Илко Стоянов каза, че оставя клуба в „цветущо“ състояние и без дългове.

„Всъщност клубът има огромни дългове и точно нула лева по сметките“, обяви Байкушев и допълни, че в понеделник по сметката на Пирин ще бъдат преведени 7000 лева, за да могат да се проведат следващите мачове, като средства са част от субсидията за детско-юношеската школа.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Попитан дали е приета оставката на управителя на клуба Атанас Дафинов, кметът на Благоевград посочи, че решенията кой да управлява общинските дружества, каквото е и ОФК Пирин, се взема от Общинския съвет. Въпросът ще бъде повдигнат още на следващото заседание, което се очаква да бъде насрочено за петък (24 ноември).

„Надявам се, че дотогава ще намерим и ще предложим човек, който временно да изпълнява тази длъжност и който ще поеме ангажимент да опита да извади клуба от това състояние“, добави Байкушев.

Във връзка с бъдещето на футболния отбор, кметът на Благоевград каза, че към момента общината не може да поеме със сигурност ангажимент, че ще успее да спаси клуба.

„Тепърва трябва да влезем и да установим какво е реалното състояние“, обобщи Методи Байкушев. Той допълни, че трябва да има нов управител, който да „извади“ счетоводната информация и обществеността да бъде информирана.

„Аз наистина недоумявам как може целият град да знае, че този клуб е затънал в дългове, а някой да излиза и да казва, че го оставя без дългове. Казвам край на това, от тук нататък община Благоевград ще изнася само истинска информация за състоянието както на администрацията, така на финансите на общината, на дружествата и на предприятията“, каза още Методи Байкушев.

Купа на България - сезон 2023/2024
Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!