За едната чест излиза националният ни отбор по футбол тази вечер на Стадио "Ренцо Барбера" в Палермо. Срещу Италия от 21:45 часа българско време.

Друго не остана, след като поредни квалификации остават в историята. И ние за нея за пореден път няма да участваме на голям форум, след като в тях за пореден път беше сменен поредният треньор.

Равенството 2:2 с Италия през март вдъхна надежда, че нещо може да бъде спасено. Победата над Малта (1:0) като гост през юни зависили това усещане. "Бием си Малта в Малта, след това бием Норвегия в София", рече главата на родния футбол Борислав Михайлов, който видимо не бе на себе си след срещата с "адзурите". Но в четвъртък тимът не показа с нищо, че заслужава да играе на бараж. Норвегия го стори - макар и с един гол в нашата врата, победи заслужено.

Сега остана едната чест. Честта навръх празника на Съединението на България - 6 септември. Някои национали вече отбелязах това из социалните мрежи. Но дали ще променят нещо и те, и треньорът Ивайло Петев довечера? Всъщност те са единствените, които могат да направят това.  "Защото тези, които вече не играят, не носят вина за повиканите състезатели, за треньорските решения и за представянето на отбора."


ИТАЛИЯ - БЪЛГАРИЯ
Днес от 21:45 часа, пряко по БНТ
Палермо, ст. "Ренцо Барбера"
Съдия: Сергей Карасев (Рус)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ИТАЛИЯ:
Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Сориано, Де Роси, Флоренци, Кандрева, Дармиан, Васкес, Пеле
Резерви: Сиригу, Падели, Де Шилио, Паскуал, Верати, Пирло, Пароло, Дзадза, Едер, Габиадини, Инсиние
Селекционер: Антонио Конте

БЪЛГАРИЯ: Божидар Митрев, Йордан Минев, Александър Александров, Николай Бодуров, Валентин Минев, Светослав Дяков, Ивайло Чочев, Тодор Неделев, Ивелин Попов, Михаил Александров, Илиян Мицански
Резреви: Благой Макенджиев, Иво Иванов, Георги Терзиев, Станислав Манолев, Симеон Славчев, Христо Златински, Георги Миланов, Димитър Рангелов, Венцислав Христов, Александър Тонев
Селекционер: Ивайло Петев

КЛАСИРАНЕ 

ОТБОР М П Р З
ГР
ТОЧКИ
1.Италия 7 4 3 0 10 5 15
2.Хърватия* 7 4 3 0 16 3 14
3.Норвегия 7 4 1 2 8 8 13
4.България 7 2 2 3 7 8 8
5.Азербайджан 7 1 2 4 4 11 5
6.Малта 7 0 1 6 1 11 1

* На Хърватия беше отнета една точка заради свастика на терена по време на домакинския мач с Италия.


Нашата група "Н" за европейските квалификации