Носителят на Купата на България ЦСКА засега е без лиценз за участие в Лига Европа. БФС е предупредил “червените”, че имат дългове за 600 000 евро, които няма как да бъдат прескочени. Борчовете са за купени играчи от Черноморец и Сливен, пише “7 дни спорт”.
 
До вторник “армейците” или трябва да уредят задълженията си, или да ги обжалват успешно пред Апелативната комисия. В противен случай гърмят за лиценза, както стана при Александър Томов през 2008 г. На същия хал са Локомотив (София), Черноморец, Пирин, Сливен и Академик.
 
“Акулите” претендират за повече от 300 000 евро от преминаването на Мишел Платини на "Българска армия". Йордан Лечков пък е извадил в сряда обезпечителна заповед за 587 632 лева и дори е блокирал трансферите на трима играчи на “червените” – Костадин Стоянов, Здравко Чавдаров и Коста Янев.
 
ЦСКА може да получи лиценз, ако до вторник внесе банкова гаранция в БФС за въпросните дългове. Президентът Димитър Борисов и началникът на юридическия отдел Роман Василев отричат, че са получили предупреждение от БФС за подобен проблем. Според Василев са изпълнени абсолютно всички предписания и клубът е напълно изряден. Той призна, че “армейците” са поставени под мониторинг.
 
Сметките на ЦСКА са запорирани заради дело, заведено срещу клуба от мениджъри за неуредени финансови отношения, пише “Меридиан мач”. От доста време екип от адвокати работи по въпроса и е успял да докаже, че “червените” са некоректни платци. Сред ищците са Николай Ишков и негови партньори, които имат да получават големи суми от клуба. По всяка вероятност става въпрос за неизплатени комисиони по трансферите на Иван Иванов и Иван Стоянов в Алания (Владикавказ). В БФС са внесени документи, които даказват поредните задължения на клуба. Това може да спре издаването на лиценза на “армейците”./БЛИЦ