ЦСКА търси първа победа тази вечер срещу Лудогорец в мач от "А" група. Двубоят е от 20:00 часа на "Лудогорец Арена" в Разград.

Досега "армейците" са допуснали четири поражения при гостуванията си. Освен това отборът е получил и шест гола при нито един в противниковата врата. Може обаче да се каже, че сега е точният момент тази прокоба да бъде счупена. Разградчани имаха мач за Суперкупата през седмицата, а през следващата им предстои най-важният до сега двубой - срещу Стяуа от плейофите на Шампионската лига.

"Армейците" постепенно навлизат във форма и първото място в класирането след три победи и едно равенство придава на отбора допълнително самочувствие. И вероятните няколко промени в състава на "орлите" би спомогнало Стойчо Младенов най-после да запише успех над този съперник и в "А" група.

При последния сблъсък в Разград ЦСКА бе близо до точката, но допусна гол в последната минута, което попречи каръкът да бъде счупен. Има и един друг фактор, който може да обърне плочата. "Орлите" са с нов треньор в лицето на Георги Дерменджиев. Може пък именно срещу него Стойчо Младенов да изведе "армейците" до успех при седмия си опит, след като и Ивайло Петев, и Стойчо Стоев му намираха цаката.

Интересен факт в това съперничество още е, че едва четирима българи са се разписвали. За 10 мача във всички турнири са вкарани 17 гола, които са дело на 14 футболисти. Иван Стоянов, Мирослав Иванов, Емил Гъргоров и Михаил Александров са тези четирима души. В два от мачовете под рамката бе Райс Мболи (2:2, 0:1), а в другите Томаш Черни (2:1, 0:2 и 0:2).

Досега в историята на сблъсъците нито веднъж българин не е вкарвал в полза на "армейците". Това са правили само бразилци - Жуниор Мораес (два пъти), Лукас Саша и Мишел Платини. В момента нито един от тях пък не е част от ЦСКА.

Интересно още е, че освен Апостол Попов и Пламен Крачунов, които играха при единствения успех на "червените" за Купата, още двама са вдигали победоносно ръце. Това са Стоян Колев и Еденилсон Бергонси. Първият го стори с Черноморец, които спечелиха с 1:0 на 27 октомври 2012 г.  Бразилецът пък ликува с екипа на Черно море при 3:1 на "Тича" преди година.



ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА

Днес от 20 часа, пряко в БЛИЦ и по Диема
Разград, "Лудогорец Арена"
Съдия: Станислав Ставров



ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЛУДОГОРЕЦ:
Владислав Стоянов, Александър Василев, Георги Терзиев, Козмин Моци, Шоко, Върджил Мисиджан, Христо Златински, Вандерсон, Ешпиньо, Абел Анисе, Жуниор Кишада
Резерви: Чворович, Мантила, Кайсара, Дяков, Абало, Марселиньо, Хамза
Контузени: Витиня, Барт, Ангуло, Минев
Наказани: няма

ЦСКА: Якуб Дивиш, Тончи Кукоч, Александър Тунчев, Валентин Илиев, Апостол Попов, Еденилсон Бергонси, Стивън Сънди, Маркиньос, Антон Карачанаков, Тони Силва, Серджиу Буш
Резерви: Колев, Супусепа, Галчев, Милисавлевич, Фелипе, Соарес, Йоахим
Контузени: Ив. Стоянов, Василев, Маркович, Витанов
Наказани: няма

Баланс: 8 мача, 6 победи за Лудогорец, 2 равенства; Г.Р.: 11:2 в полза на Лудогорец

ВСИЧКИ ГОЛМАЙСТОРИ
2 - Жуниор Мораес (ЦСКА)
2 - Марселиньо (Лудогорец)
2 - Мирослав Иванов (Лудогорец)
1 - Жуниор Кишада (Лудогорец)
1 - Иван Стоянов (Лудогорец)
1 - Лукас Саша (ЦСКА)
1 - Мишел Платини (ЦСКА)
1 - Емил Гъргоров (Лудогорец)
1 - Козмин Моци (Лудогорец)
1 - Роман Безяк (Лудогорец)
1 - Михаил Александров (Лудогорец)
1 - Върджил Мисиджан (Лудогорец)
1 - Даниел Абало (Лудогорец)
1 - Йерун Луму (Лудогорец)

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
- Лудогорец е единственият противник в исторически план, в който ЦСКА не е стигал до победа след първите 8 мача в "А" група
- "Червените" са единственият тим, който няма загуба от началото на сезона във всички турнири - общо 6 мача
- Лудогорец има само едно поражение в 9 срещи
- За първи път ЦСКА влиза в дербито с точков аванс пред съперника от 23 май 2012 година насам, когато загуби титлата с 0:1 в последния кръг
- Лудогорец не е допуснал гол срещу ЦСКА в седем поредни мача за първенство
- Лудогорец е в серия от пет поредни победи срещу софийски тимове в "А' група - по две над ЦСКА и "Левски" и една срещу Локо (Сф)
- Вандерсон вкара първия си гол за Лудогорец в "А" група през миналия кръг
- Кишада вече има 17 попадения в българския шампионат и е на само едно зад основния голмайстор Роман Безяк

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите