Ивелин Петков е новият старши треньор на втория отбор на Спартак (Варна). Целта пред 32-годишния специалист е да класира тима в професионалния футбол. 

Ивелин Петков притежава бакалавърска и магистърска степен в НСА „Васил Левски“, специалност „Спорт за високи постижения“ – футбол. Работил е като кондиционен треньор, анализатор, помощник и старши треньор в Първа, Втора и Трета лига - в Монтана, Славия, Витоша (Бистрица), Литекс, а преди дни се раздели с ФК Ямбол 1915, завършил на десетото място в Югоизточната трета лига.

Притежава лиценз за треньор УЕФА „А“, лиценз за кондиционен треньор и Coerver coaching за развиване на индивидуални и групови технико-тактически умения във футбола. Специализирал е в Левски, Пескара, Фиорентина, Ливърпул и Улвърхемптън.

"След разговори със спортния директор Енгибар Енгибаров, с когото бяхме заедно във Витоша, и познава добре моята работа, получих покана и съм поласкан, че клуб като Спартак (Варна), с такива фенове и такова амбициозно ръководство ме поканиха. Не ми отне много време да приема предизвикателството", обясни Ивелин Петков пред клубния сайт на "соколите".

"Абсолютно никой дублиращ отбор от "В" група не е финиширал първи в класирането, за да спечели промоция за Втора лига, така че е доста амбициозно, но аз вярвам че с това постижение ще станем първият такъв тим. Надявам се, че ще успеем и ще сме пример за другите отбори в България. Разбира се, търсим и баланса да изграждаме футболисти. Искаме да създадем продукт, който да се реализира в първия отбор, в тясно сътрудничество с треньорите", добави младият специалист.

"Бил съм на стажове в Италия и Англия. Повлиян съм от новите тенденции. Във фаза защита съм фен на италианските отбори, в атака следя работата на испански и немски специалисти като Гуардиола и Клоп. Най-важното е отборът да има облик, да има почерк и да се раздава. Любимият ми треньор е Диего Симеоне, защото футболистите му са воини. Винаги съм искал моите футболисти да дават всичко на терена, а мисля, че това ще приляга и на клуб като Спартак", каза още Ивелин Петков.