Полузащитникът на "Ботев" (Пловдив) Божидар Васев ще бъде готов за игра най-рано за последния мач от есенния полусезон. Играчът, който е използван от треньора Велислав Вуцов като ляв защитник в доста мачове, има много сериозно  възпаление на аддуктора от лявата страна, което не му позволява никакви натоварвания. В следващата една седмица 21-годишният футболист ще прави физиотерапия, а чак на деветия ден може да бъде провокирано мястото с праволинейно бягане. Ако няма болка или мускулен спазъм, натоварванията ще бъдат увеличавани постепенно.

Така Божидар Васев евентуално ще може да играе чак на 14 декември, когато е срещата с Лудогорец. Отсъствието на поливалентния играч е нов удар за Вуцов, който вчера узна, че един от нападателите му Александър Колев е скъсал предна кръстна връзка на коляното и ще претърпи операция в края на седмицата. След нея младежкият национал ще отсъства от терените половин година.

Утре от 13:00 часа "канарчетата" приемат Локо (Пд) в реванша от 1/8-финалите за Купата на България. Двубоят ще бъде предаван пряко по Диема, а първата среща на "Лаута" приключи 1:1. По-рано днес Съдийската комисия назначи за рефер на дербито пловдивчанинът Георги Кабаков.

Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите