Управителният съвет на "Ботев" (Пловдив) заседава близо 4 часа, а довечера ще бъде взето решението за бъдещето на Велислав Вуцов. Треньорът беше привикан от шефовете на базата в Коматево и се яви на изслушване пред тях. Вуцов е давал обяснение за резултатите на отбора в последно време. Напрежението при "канарчетата" ескалира след загубата с 0:3 от Славия, която е втора поредна след поражението от "Левски" със същия резултат преди седмица.

На срещата днес присъстваха всички членове на Съвета на директорите на "Ботев" начело с председателя Иван Джиджев. На сбирката бяха още Ангел Ванчев, Апостол Апостолов, Георги Несторов и Иван Йончев.

Заради заседанието се забави началото на тренировката на "канарчетата". Заниманието беше насрочено за 14:00 часа, но чак малко преди 15 часа Вуцов излезе от изслушването. С наведена глава треньорът се отправи към съблекалнята на тима под трибуната в комплекса. Пред репортер на PlovdivDerby членът на УС адвокат Георги Несторов заяви само: "Решение ще бъде взето тази вечер. Никой няма да дава изявления в момента."

След което адвокатът в компанията на Апостол Апостов напуснаха комплекса. Същото направи и Иван Йончев. Вуцов пък влезе в съблекалнята, за да разговаря с играчите, след което трябва да ги изведе на тренировка.

По-рано съобщихме, че се очаква треньорът да получи последен шанс в домакинството на градския съперник Локомотив (Пловдив) в сряда, когато е реваншът от 1/8-финалите за Купата на България. Мачът е от 13:00 часа, а първата среща приключи без победител - 1:1.



Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите