Локомотив Пловдив започна зимна подготовка на стадиона в парк “Лаута”. До този момент треньорът Емил Велев ще разчита на трима нови футболисти – вратаря Ернестас Шеткус, нападателя Айсел Куйович и Илиян Йорданов, който пристига от Любимец. За първите занимания на разположение на треньорския щаб са и доста юноши, както и момчета, които пристигат от аматьорски тимове.
 
Датският защитник Андерс Нилсен, който се считаше за сигурно ново попълнение, се върна в родината си. Бранителят не издържа физическите тестове и Емил Велев не пожела да го привлече. “Оказа се, че Нилсен има медицински проблеми и се върна в Дания. Доколкото разбрах проблемите му са в кръста и затова решихме да не го привличаме на този етап. Той пожела да се върне в Дания и там да мине нови изследвания. Ако всичко е наред, може да се очаква отново да се върне и да заиграе за Локомотив“, заяви Емил Велев.

До края на деня “смърфовете” очакват още един нападател, който обаче ще изкара пробен период. На първата тренировка не се появи Даксон да Силва, който има разрешение да се забави и ще се върне в България в следващите няколко дни.

Групата на Локомотив (Пловдив):
Вратари:
Ернестас Шеткус (идва от Олимпиакос Никозия), Стоян Ставрев
Защитници: Джереми Родригес, Юнес Бенжелюн, Борис Бисеров (юноша), Михаил Венков, Валери Георгиев, Любомир Витанов
Халфове и нападатели: Ангел Йошев, Здравко Лазаров, Христо Златински, Сержиньо, Йордан Тодоров, Даниел Георгиев, Базил де Карвальо, Драги Коцев, Аян Садъков, Янко Ангелов (идва от "Левски"), Тодор Гочев (идва от "Левски"), Христо Спасов (идва от Хебър), Христо Стамов, Стефан Чилингиров, Станислав Маламов (идва от Раковски 2011), Илиян Йорданов, Айсел Куйович (идва от Ландскрона)

Програма за подготовка на Локо (Пловдив):
11 и 12 януари - футболистите минават медицински изследвания в Царско село.

На лагера в Сандански:
21 януари - контрола срещу Локомотив (Сф)
23 януари - контрола срещу Любимец
25 януари – контрола срещу Вардар (Скопие)

Вторият подготвителен лагер ще е в турския курорт Анталия от 1 до 16 февруари.