Появи се нов вариант за град-домакин на финала за Купата на България. БЛИЦ разбра, че стадион "Хаджи Димитър" в Сливен също има шанс да приеме битката между "Левски" и Черно море.

Стопанисваният от Йордан Лечков стадион е отлично подготвен. Както е известно, Сливен е един от четирите градове, в които ще се провеждат мачове от Европейското за юноши до 17 години. Последният мач, който ще се състои на "Хаджи Димитър" е на 13 май - Русия - Шотландия от Група "C", след което съоръжението е свободно за ползване.

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов изрази желание битката с Черно море да се проведе в Стара Загора, а не в Бургас, който е определян като градът-фаворит да приеме финала. Домакините от Берое обаче не желаят да приемат феновете на "сините", тъй като не са забравили ексцесиите, които имаше по трибуните на финала през 2007 година между "Левски" и Литекс. От "Герена" са склонни да излязат срещу Черно море в Сливен, разбра още БЛИЦ.

Желанието на варненци обаче за изтеглянето на финала от 28 май за 24-и най-вероятно няма да бъде удовлетворено. Регламентът на БФС гласи, че последните два кръга от първенството трябва да се играят по едно и също време. Предпоследният кръг е предвиден за уикенда 23-24 май, а последният за 30-31 май. При това положение "Левски" и Черно море почти сигурно ще спорят за Купата на 28 май, както е по предварителна програма. Очаква се градът-домакин да стане ясен във вторник, когато Професионалната футболна лига трябва да се произнесе по въпроса.

Отдавна се знае, че Ловеч също е вариант.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015