Факс афера с несъстоялата се продажба на Живко Миланов в швейцарския слабак Аарау се развихри вчера. На "Герена" бяха доста ядосани от това, че защитникът се разходи до Швейцария, за да се окаже, че всъщност го искали на проби. Това, както и разминавания в личните условия на Миланов, провали сделката.

От Левски твърдят, че разполагат с факс, в който Аарау иска да купи играча срещу определена сума. След това обаче от Аарау се отметнали и казали, че всъщност става въпрос за проби.

Посредници в сделката се явявали швейцарските агенти Макс Урсшелер и Волфганг Фьоге, пише "7 дни спорт". Шефът на Аарау Фризц Хехлер потвърди за първия. Той обаче отрича да са пращали факс до Левски с точна сума и ангажимент да купят Живко веднага.

Твърди се, че на място футболистът поставил условие да не играе в Аарау, ако отборът изпадне във втора лига. При това положение швейцарците се отказали.

За Миланов - национален състезател с добър актив и качества, това е второ подобно пътешествие след т.нар. "Казанска афера" с мнимите трансфери на четирима играчи от Левски в Рубин./БЛИЦ