Лудогорец ще продаде Ноа Сонко Сундберг в турската Суперлига, но няма да е във воденият от Станимир Стоилов Гьозтепе. 28-годишният защитник ще премине в Газиантеп, научи БЛИЦ.

Тимът от Измир наистина е бил един от двата клуба, които са преговаряли за гамбийския национал с шведски паспорт. Поисканата висока цена обаче е попречила Сонко отново да се събере с Мъри Стоилов след съвместния им престой в Левски.

За предстоящата раздяла между защитника и шампионите намеква и фактът, че "орлите" извадиха Ноа Сонко Сундберг от картотекираните футболисти за мачовете с Карабах от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Той беше заменен от Дени Групер.

Газиантеп, който завърши сезон 2023/24 на 11-о място в Суперлигата, вече е постигнал договореност с Лудогорец за Сундберг. Очаква се трансферът да бъде официализиран в съвсем скоро време.

Има голяма вероятност бранителят да бъде картотекиран още за първия кръг на новия шампионат в Турция. На 12 август (понеделник) Газиантер гостува на новака Бодрум.