Старши треньорът на азербайджанския Карабах (Агдам) Гурбан Гурбанов говори на брифинг по повод утрешния домакински мач с Лудогорец (Разград) от третия квалификационен кръг в Шампионската лига.

Мачът започва в 19:00 часа българско време на стадион "Тoфик Бахрамов" в Баку. Главен съдия е Урс Шнидер от Швейцария, откъдето са асистентите и съдиите, отговарящи за системата за видеоповторения (ВАР).

През миналата година Карабах се превърна в истински хит в европейските клубни турнири, след като достигна до осминафинал в Лига Европа, където с много късмет беше елиминиран от бъдещия германски шампион Байер (Леверкузен). Днес треньорът им демонстрира самочувствие, посочи силните страни на Лудогорец, с които е добре запознат. А също така не се възпротиви, когато ги нарекоха и фаворит в двойката.

"Чака ни опитен отбор с футболисти със силни индивидуални качества. За съжаление, не се получи подготовката така, както искахме. Но горе-долу сме готови. Разбираме важността на мача. Готови сме да показваме от мач на мач по-високо ниво. Ще се постараем нашите привърженици да си тръгнат доволни от стадиона, започна Гурбанов по повод срещата.

След това той беше попитан какво му говори фактът, че Лудогорец и при двете си гостувания през този сезон в Европа търпи поражения. Разградчани паднаха с 0:1 от грузинския Динамо (Батуми) на старта, но биха 2:0 у дома. По същия сценарий се разви и противоборството с Динамо (Минск, Беларус) във втория.

"Не, нищо не говори това, тъй като елиминациите са в два мача. На мене ми харесва техният опит и хладнокръвие. Не гледаме предишните им мачове, защото съм забелязал, че те могат да играят за резултат, какъвто им трябва. Така че такива статистики не бива да ни заблуждават", заяви Гурбанов за отбора от Разград.

Всички отбори, които в момента са в европейските турнири, днес научиха противниците си в следващия кръг. Така Карабах ще срещне Динамо (Загреб, Хърватия) в директен мач за влизане в груповата фаза на Шампионската лига, но първо трябва да отстранят орлите.

"Винаги приемам нормално такъв жребий. В края на краищата ние се срещаме шампиони на страните си. Но в момента всичките ми мисли са насочени към утрешния мач с Лудогорец. Никога не сме играли с толкова опитен състав, който е на нашето ниво. Трябва да бъдем внимателни. В някакви минути от мача ще имаме игрово предимство, но това не бива да ни залъгва. Дали наистина ние сме фаворити в тази двойка? Е, все някой трябва да бъде. Няма какво да говоря по темата".

На въпрос дали голмайсторът на тима Жуниньо ще остане в Карабах или ще напусне, както и дали предстоят нови трансфери, опитният треньор на азербайджанските шампиони заяви: Нормално е Жуниньо да привлича вниманието. Нашата задача е да го направим още по-силен и да носи още повече ползи на клуба. А дали ще има трансфер зимата, ще видим зимата. Относно новите попълнения – трябваше да дойде един футболист, но се появиха проблеми и не е тук, заяви Гурбанов.