Лудогорец е пред финализиране на трансфер на втори бразилец. След като вчера стана ясно, че шампионите са съвсем близо до сделка с Интернасионал (Порту Алегри) за халфа Нонато, сега „орлите“ правят финални стъпки за привличането на защитника Витор Мендес.

23-годишният бранител в момента играе за Жувентуде, където е преотстъпен до края на годината. 70% от правата на футболиста се държат от гранда Атлетико Минейро, а останалите 30% са на Сантос.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Според „Глобо Еспорте“ в момента текат трескави преговори, включващи Лудогорец, Жувентуде и Атлетико Минейро. Целта е сделката да бъде успешно финализирана до 1 септември. Българският шампион иска да има на разположение бразилския защитник за предстоящото си участие в групите на евротурнирите.

Бразилската медия твърди, че това не е първи опит на разградчани да привлекат Витор Мендес. Подобни опити са правени и в предишни трансферни прозорци, а „орлите“ са продължили да следят изявите на футболиста.

Вицепрезидентът на Жувентуде Освалдо Пионер е признал, че в момента текат преговори, но за момента не е получил информация от Атлетико Минейро, че защитникът трябва незабавно да напусне настоящия си отбор.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК