Комисия ще проведе ново обследване на козирката на стадион “Локомотив” в “Надежда” в близките дни. Ще бъде проверена специално и стабилността на носещите въжета. Най-опасен проблем за стадиона продължава да е козирката. Въжетата й са силно корозирали и са оформени язви в начален стадий. Същата констатация е направена от комисията през 2011 г., но не са предприети мерки по отстраняване на дефектите, показва отчетът на общинарите. При направените от Научно-изследователския строителен институт проби на козирката агрегатната якост на носещите въжета е намалена и е достигнат критичният минимум за нормативно допустима сигурност на конструкцията. От общо 133 съставни тела на въжето 82 не са издържали изпитанието. Комисията е предписала спешни ремонти на настилките, стълбищата и трибуните заради рискове от инциденти.

Констатирани са течове по покривните конструкции и лошо състояние на хидроизолациите. Футболният клуб твърди, че е направен частичен ремонт, но за него не са представени документи. Проверяващите са отчели започнатите ремонти на тоалетните, но препоръчват подмяна на всички инсталации на съоръжението. Заради липсата на двойно елзахранване те са категорични, че стадионът не може да се ползва вечерно време. Заради течове и опасност от падане на осветителни тела, окаченият таван и носещата конструкция баскетболната и волейболната зала също са негодни за ползване. Комисията е категорична, че използването на стадиона за спортни мероприятия и тренировки е заплаха за здравето на хората и не препоръчва отварянето му.

Според последната експертиза за ремонта са нужни около 450 000 лева, обясни областният управител на София Данаил Кирилов. В “Надежда” се надяват обаче най-много на държавна помощ в размер на близо 970 000 лева за извършване на цялостен ремонт. През лятото вече стартира освежаване на съблекалните и официалната ложа. Извърши се подмяна и на седалки, но отборът продължава да митарства из столичните стадиони. В първия кръг на новото първенство “червено-черните” “домакинстваха” на “Овча купел”.