Юношите на България до 17 години записаха втора загуба с 0:3 в европейските квалификации. След като преди дни ни победи Украйна, сега тимът на Викторио Павлов отстъпи със същия резултат пред Ейре и няма шанс да продължи напред.

Срещата на стадион „Ивайло“ започна лошо за младите ни национали и още в третата минута те изсотаваха в резултата. Адам Ида бе изведен с 40-метров дълъг пас зад гърба на нашата отбарна и прехвърли вратаря Дичевски.

В 18-ата минута Бари Кофи вкара втори гол, след като получи пас в наказателното поле и със силен шут от 7-8 метра не остави шанс на Дичевски.

След почивката нащите изравниха играта, но Ида уби интригата в 73-ата минута, когато с диагонален удар по земя вкара втория си гол в мача и трети за Ейре.

В класирането Ейре е начело с 6 точки, колкото има и Украйна. България и Азербайджан са с по 0 и нямат шансове да продължат напред, тъй като за втори кръг на квалификациите се класират първите два отбора в групата. Напред се класират и четирите най-добри трети отбора от 13-те групи, но България ще бъде с 0 точки, понеже в класирането на третите отбори се броят само мачовете с първите два тима в класирането - в нашия случай Украйна и Ейре, които ни биха с по 3:0.