Новият член на „Б“ група ФК Мастер (Бургас) стартира вчера подготовката си за новия сезон с ново ръководство, ново име и нови цветове. Клубът ще бъде спонсориран от фирмата „Мастерхаус“, а собственикът й Мартин Бошнаков става член на Управителния съвет. Новото име на клуба е ФК Бургас, който вече ще играе в синьо и бяло. Легендата на „Левски“ Руси Гочев става изпълнителен директор на тима. Технически директор ще бъде Тодор Райков. Гочев и Райков работеха заедно в Черноморец между 1998 и 2000 г., но си тръгнаха след скандал с Ивайло Дражев.
 
"Приемаме цветовете синьо и бяло, защото това са цветовете от символиката на Бургас. Идеята ни е клубът да приеме подкрепата от други фирми и да бъде отбор, който е разпознаваем от хората. Досега с името Мастер се смяташе, че това е фирмен отбор. Двамата нови директори ще търсят и други фирми, които да помагат на клуба. Криза е, за една фирма от среден калибър е трудно да се справи сама с предизвикателството професионален футбол. Имаме уверението на Община Бургас, че също ще се ангажира“, каза досегашният президент и спонсор на клуба Мартин Бошнаков пред БТА.
 
Руси Гочев и Тодор Райков присъстваха на първата тренировка на тима на стадиона в Българово. Именно там новият отбор ще играе домакинските си мачове. Райков ще има ангажимент да организира и Детско-юношеска школа на клуба. Старши треньорът Ангел Стойков заяви, че за момента единственото ново име в щаба е Тодор Попов, който ще се занимава с вратарите. Още един асистент обаче до дни ще се присъедини.
 
Венелин Филипов от Черноморец (Бургас), Емануил Манев от Нефтохимик, Стоян Калпаклиев и Марин Димитров от юношите старша възраст на Черноморец са сред новите попълнения, както и Димо Стоянов, играл до момента в петодивизионния Урожай (Българово).
 
Васил Тачев, Мартин Димитров (вече в Марек 2010), Костадин Дяков, Радион Фалаков (на проби в Черноморец), Ивайло Петров-Точката, Стоян Калев и Милен Танев напускат отбора. Не е ясно какво ще стане със Стоян Кижев, който е контузен и 6 месеца няма да играе. Той е юноша на Черноморец и акулите го искат в редиците си след възстановяването си.