България е новата люпилня на таланти в Югоизточна Европа! Това определение й даде неаполитанско издание, анализиращо тенденциите сред големите клубове на Стария континент и развитието на младите футболисти, които те следят. Според изданието в момента всички са насочили погледи към нашата родина, където на хоризонта излизат изключителни млади футболисти, за които тепърва ще се говори.

Италианското издание анализира Симеон Славчев, Тодор Неделев, Стефан Велков, Антонио Вутов, Милен Гамаков и Михаил Михайлов. Те са определяни като най-големите цели на всички италиански отбори, но в материала се казва, че трудно някой от тях ще акостира на Ботуша, имайки предвид интереса от страна на тимове като Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Зенит. Неделев пък вече подписа с Майнц, но ще остане в полезрението на водещите тимове в Европа.

Като най-близо до трансфер на Апенините се определя младият вратар на Берое Михаил Михайлов и халфът на Черноморец Милен Гамаков. Според изданието Ювентус пък ще направи всичко възможно да вземе Стефан Велков под носа на Манчестър Юнайтед. Италианският шампион готви оферта от 2 милиона евро за бранителя на Славия.

Другата държавата, на която се обръща внимание в материала, е Хърватия.