Новият шеф на Спартак (Варна) Пиетро Белардели даде първата си пресконференция като председател на УС на клуба. Той разкри плановете си за бъдещето на клуба и мерките, които ще вземе, ако „соколите“ изпаднат от „Б“ група.
 
„Спартак не е строително предприятие, за да знам какви пари да подсигурим за апартаменти върху определена квадратна площ. Когато един човек става председател, трябва да получи възможно най-бързо от своя предшественик документацията на клуба. Очаквам да се запозная с нея до 15 дни и след това ще изготвя финансов план. Предвиждам инвестиции в школата и отбора. Искам да реновираме и стадиона, но няма как веднага да започнем ремонт“, заяви Белардели
 
„Основана ни цел е да се спасим от изпадане. Дори това да не стане, ние ще продължим да изпълняваме тригодишния си проект.
Тръгваме с амбиции за успех, а не с пораженско мислене. Ще дадем всичко от себе си да спасим Спартак. В това си състояние клубът не може да привлече интереса на качествени футболисти. Няма как да докарам тук бивши национали на Италия или доказани имена, защото още като видят стадиона и класирането на отбора и ще си тръгнат. Затова взехме чужденци, които се надяваме да помогнат. Няма много българи в състава, тъй като не не видяхме свободни играчи, които да ни свършат работа,“ допълни италианецът.
 
„Треньорът Иван Маринов се ползва с пълното ни доверие и е получил от пълен картбланша. Не бива да се правят евтини сензации от това, че той не беше на кастинга за играчи в Рим. Ние все пак имаме представа от футбол, а и последната дума кои да останат, ще е на Маринов. Ако реши, че му трябват други нови попълнения, ще се постараем да му ги осигурим. Бъдете убедени, че няма да има вмешателство в работата на Иван Маринов от наша страна,“ обеща новият председател на Спартак (Варна).
 
„Публиката на Спартак е богатство за клуба. Надяваме са да получим кредит на доверие от нея и с действията и делата си да покажем, че се стремим да водим Спартак в правилната посока,“ завърши Пиетро Белардели.