Италианците Пиетро Белардели, Джузепе Белардели и Франческо Дел Тосто, както и техния адвокат Борис Димитров, бяха приети единодушно за нови членове на Управителния съвет на Спартак (Варна). За тях гласуваха 15 от присъстващите 15 члена на Общото събрание на клуба, информира petel.bg. След това шефът на Управителния съвет Антон Фажев подаде оставка заради семейни проблеми, свързани с болната му сестра. За нов председател на УС бе избран Пиетро Белардели, а за 5-и член на УС - бившият военен Георги Георгиев. Новият Управителен съвет в срок не по-малко от 45 дни трябва да свика извънредно Общо събрание, на което да приеме контролен съвет от трима души.
 
Общото събрание започна със скандал. Феновете, които се бяха събрали пред зала „Пленарна“ във Варна, както и легендата Иван Петров не бяха допуснати вътре. „Фажев, тежко и горко, ако дадете Спартак на италианците! Внимавайте какво ще решите, че ще стане страшн“, обяви Петров. Ултрасите пък поискаха категорично вот на недоверие към италианците и заплашиха, че ако това не стане, ще провалят първия мач с Банско на 28 февруари.
 
Впоследствие на привържениците на „соколите“ и на Иван Петров беше позволено да присъстват на събранието, но вкупом напуснаха 45 минути по-късно. Те бяха отегчени от речта на Пиетро Белардели, която продължи повече от половин час. Отделно италианецът не им даде конкретни отговори на въпросите.
 
След края на Общото събрание Иван Петров не бе изненадан от изхода. Той изрази пред медиите мнението си по случилото в зала „Пленарна“:
 
“Един италиански футболен безхаберник, чието име така и ненаучих, ще възражда нашия велик Спартак? Да продадеш чувството и душата си в името на лични, партийни и корпоративни интереси, това наистина е ужасно, нали? Днес бях свидетел на почти същия сценарий, който през 2006 г. се разигра пред моите очи. Сега видях още едно ужасно обществено престъпление. Членовете на Общото събрание взеха престъпно решение, като подариха клуба на италианец, който един час говореше празни приказки. Той щял да възроди убития вече велик Спартак. Гаврата със Спартак продължава! Те, честните спартаклии вече не вярват. Но борбата за нашия футболен дом и стадионите „Спартак“ и „Локомотив“ ще продължи с още по-страшна сила до победата. Спартаковският дух ще е вечен, въпреки предателството!“