Футболистите на Шумен бойкотираха първата за седмицата тренировка. Причината за това е, че в клуба цари организационен хаос и че не са получавали пари от началото на годината. Те искат от президента Георги Георгиев да се разплати с тях. Освен това играчите са категорични, че не могат да работят нормално, докато той е президент на клуба. Според отбора, от чието име говори капитанът Юлиян Загоров, треньорът Енрико Пичони дава пари за лагери, съдии, храна и други разходи, свързани с издръжката на отбора по време на тренировъчния процес и преди мачове.

Напрежението в тима ескалира, според Загоров. Той сподели, че играчите вече не мислят за играта, а за това как да нахранят семействата си.

“Отборът е единен, но пълният неконтакт между ръководство и треньори ни поставя в много трудна ситуация”, каза пред "Топ Новини" капитанът на Шумен Юлиян Загоров.

"Пичони дава пари за лагери, за отбора, а господин Георгиев не дава яснота как ще се случват нещата и доколкото ние виждаме той пречи на нормалното протичане на тренировки, на това ние да си вършим работата. Имахме разговор с Георгиев. Той каза пред целия отбор, че щом не заставаме зад него, той ще извади отбора от групата. Това е немислимо, защото всички, дори и тези, които не са тук сега, положихме много труд, за да влезем в “Б” група и не може с лека ръка да се сложи край на всичко”, допълни Загоров.

“Ние сме готови да играем и да търсим победи, които в последните мачове ни се изплъзнаха заради малшанс”, заявиха футболистите на Шумен.

Във вторник вечерта на неформална среща между журналисти, футболисти и треньора Енрико Пичони, случайно се появи и президентът Георги Георгиев. Той заяви, че Енрико Пичони е уволнен и че дори е готов да извади отбора от “Б” група. Напрежението между Георгиев и Пичони се повиши максимално и двамата влязоха не само в словесна битка, като се наложи футболисти да успокояват страстите им. В сряда сутринта Пичони не бе получил документ за това, че е уволнен. Председателят на УС на ФК Шумен 2010 Георги Георгиев заяви, че освен Пичони е уволнен и футболистът Алесандро Спада, а други играчи са предупредени, че ще бъдат освободени.

На въпрос дали отборът ще пътува за предстоящия си мач с Чавдар (Етрополе) и дали е сериозно да изкарва отборът от “Б” група, Георгиев заяви, че има няколко варианта: “Първо ще се опитаме да задържим отбора, ако успеем да организираме пътуване до Етрополе, ще играем. Може да се опитаме да отложим мача, за да си дадем 2-3 дни отсрочка. Ако и тогава не се нормализират нещата, отборът няма да играе в “Б” група, защото явно градът и никой не е готов за това.”

Въпреки неизвестността, в която са поставени, футболистите подновиха тренировки в сряда сутринта под ръководството на Енрико Пичони. Те категорично заявиха, че продължават да играят за клуба и за Шумен и че няма да се откажат от целта, която е да запазят мястото си в групата на професионалистите. За 20 април е насрочено Общо събрание на ФК Шумен 2010, а дотогава войната продължава.