Изминалият уикенд беше успешен за формациите на Литекс в Елитните юношески групи. Старшата възраст продължава уверено борбата за титлата след нов успех, този път като домакин над Черно море с 1:0. Въпреки надмощието и немалкото изпуснати положения, успехът за момчетата на треньора Евгени Колев дойде чак в последната минута на мача след попадение на халфа Кристиян Малинов с глава.

Литекс продължава да е на върха в класирането в Елитната юношеска група до 19 години с актив от 52 точки. С толкова е и "Левски", но "оранжевите" имат един мач по-малко.

Головата серия напоследък на нападателя Динко Митрев продължи и неговите две попадения бяха в основата на победата като гост на младшата възраст на Литекс в Етрополе. Възпитаниците на наставника Даниел Моралес спечелиха категорично с 4:0 срещу Чавдар. Точни за "оранжевите" бяха още Емил Петров и Никола Димитров.

Литекс е на 5-ото място в подреждането на Елитната юношеска група до 17 години с 37 точки, но само на 3 от челната тройка. Лидер с 49 е "Левски".