Помните ли през зимата с какви мощни фанфари се тръбеше, че идва новият Ботев (Пловдив), че започва спасението, че стартира историческа „жълто-черна“ ера.

Няколко месеца по-късно ни нов Ботев има, ни спасение, ни ера. „Канарчетата“ така и не полетяха. Тъпчат на едно място с оскубани крила.

Ботев трябваше да влезе в първата шестица, да атакува купата, а едва се измъкна от зоната на изпадащите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Проектът дотук е пълен провал, няма защо да си кривим душите. Руският милиардер, който уж купуваше Ботев, още не го е взел на сто процента. Човекът обаче напълни клуба със свои кадри, които буквално съсипват отбора.

Треньорът Азрудин Валентич е много, много далеч от истината. Доведените от него футболисти (или всъщност от бизнесмена) – също.  Някой бяха хвалени, други прехвалени, накрая се оказа, че не стават. С малки изключения.

Ще извинява г-н Валентич, но друго име, друг човек – с аура, качества и идеи трябва да води Ботев. Както и други играчи са необходими.

Проблемът обаче не е в тях, а по високите етажи на клуба. Като започнеш от треньорския екип и стигнеш най-горе.

Феновете са тотално разочаровани, но нали уж въпросният проект спаси любимия им отбор от фалит. Ако всичко сега изчезне, Ботев няма да куцука в долните места на  класирането, а изобщо може и да не го има.

Пълен батак, нали?
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Купа на България - сезон 2020/2021

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството