Подготовка за новото първенство започва новият Етър Велико Търново. Негов старши треньор ще бъде Сашо Ангелов, научи “Велико Търново спорт”, въпреки че новината още не е обявена официално. Очаква се той да изведе младите футболисти утре, четвъртък, от 18:00 часа за първа тренировка.

Сашо Ангелов е роден на 15 юни 1969 г. в Българско Сливово. Играл е за Локомотив (Горна Оряховица), “Ботев” (Пловдив), Локомотив (София), ЦСКА, Добруджа, Етър, Академик (Свищов), Пиета Хотспърс (Малта) и Фламуртари (Албания), както и за националния отбор. Като наставник на Чумерна (Елена) в Северозападната “В” група спечели с отвора визи за “Б” група, после бе начело на Етър 1924, а оттам бе привлечен в “Ботев” (Враца), който пък вкара в “А” група. В последната година Ангелов бе директор на детско-юношеската школа на Етър 1924.

Задачата пред него е да изгради млад отбор. Сашо Ангелов смята да залага почти изцяло на футболисти от Велико Търново, предимно родени от 1993 до 1996 г. Това на практика означава, че гръбнакът ще е от състезатели на тима, спечелил последното първенство в зоновата група при старшата възраст, а впоследствие и промоция за Елитната юношеска група до 19 години.

Шанс ще получат и момчета от предишния набор, също първенец на зоната, както и някои играчи, които вече бяха при мъжете в Етър 1924 – Димитър Байдаков, Николай Николаев, Благовест Ангелов…

Сашо Ангелов планира да събере играчите утре в 17:30 часа на стадион “Ивайло”, а вероятно първата тренировка на новия тим ще бъде от 18 часа. Предвижда се мъжете и юношите старша възраст да се подготвят съвместно, тъй като се гради млад състав. Помощникът на Ангелов ще води и старшата възраст, в екипа трябва да има и треньор на вратарите, който ще се занимава и с момчетата от школата.

Междувременно общинският съветник Румен Димитров обяви, че застава зад кандидатурата на Сашо Ангелов. Той обяви на пресконференция, че за поста изпълнителен директор обаче ще настоява да бъде обявен конкурс и изборът да бъде публичен, за да има по-голяма прозрачност. За тази цел Димитров ще поиска свикването на извънредна сесия.