Бившият ни национал Благой Георгиев стартира футболна школа от 1 август. Академията на новия футболен функционер ще носи неговото име. "BG7 Football Academy by Blagoy Georgiev" ще приема деца от 6 до 15-годишна възраст, като те ще получават целогодишна подготовка с професионални треньори и учители, а всеки месец известни футболисти ще изнасят лекции. 

"Това е един амбициозен проект, като целта е да извлечем най-доброто от малките таланти на страната ни и да ги подготвим за голяма футболна кариера. В академията от голямо значение ще бъде тристранната комуникация - деца, треньори и учители. Базата, която сме осигурили в новия комплекс, е последен писък на модата. А академията ще предоставя възможност и за международно развитие, чрез колаборации с немски и руски грандове“, разказа Благой Георгиев пред БЛИЦ. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"BG7 Football Academy by Blagoy Georgiev" е единствената база в България, която разполага с игрища с изкуствена настилка, покрита с коркови гранули. До 5 години това ще са единствените позволени такива в Европа, а Европейският съюз се очаква да забрани масово използваните пластмасови и гумени гранули заради огромните рискове от замърсяване на околната среда и здравословния риск за играчите. Европейската Агенция по Химикали (ECMA) е споделила множество пъти своите притеснения относно този въпрос. 

Младите таланти ще могат да се записват за академията от идния понеделник (25 май) - до 20 юли в новооткрития комплекс "WINBET ARENA by Blago Georgiev" на улица "Суходолска" 175. Самият комплекс  разполага с 6 корта с червена настилка (клей), създадени по последна технология,  3 мини-футболни покрити игрища и 1 стадион за официални мачове.