Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира пред медиите трансфера на Валери Божинов, зимната селекция и темата за новите собственици на клуба.

Привличането на Валери Божинов е важен трансфер от гледна точка на това, че Георги Дерменджиев настояваше да го има в състава си. Предишния треньор също го искаше. Трудно е да се намери треньор, който да не иска Божинов в състава си. Много е важно да се каже, че не е имало никакви преговори. Появиха се много спекулации за това как стоят нещата за привличането му. Нашите разговори продължиха 45 секунди. Разбира се, той самият имаше нужда от време, за да изчисти нещата с Ботев (Враца), на който клуб трябва да благодарим специално, защото се разбрахме изключително коректно. Не е имало никакви проблеми”, коментира Колев.

„Валери даде доста на Ботев (Враца) в последни месеци. Надявам се да има същото представяне и с екипа на Левски. Имаме нужда от такъв футболист. С днешния трансфер сме една крачка по-близо до приключването на зимната селекция. Имаме още работа, надявам се до края на седмицата всичко да е ясно”, сподели още той.

„Аз се адаптирах в Левски за 15 минути. Познавам всички тук, както и футболистите. От днес имам и добър приятел в лицето на Валери, защото се познаваме от дълги години. Надявам се това ново начало и за него, и за Левски като клуб, да бъде успешно и да върнем Левски, където му е мястото. Без коментар по темата със собствениците. Каквото трябва да се прави, се прави като процедури. Когато всичко стане официално ще се го разберете”, завърши изпълнителният директор на „сините“.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019