Словенският халф Рене Михелич, който вчера премина медицински прегледи в “Левски”, но все още няма подписан договор с клуба, е разследван за участие в нелегални залагания, организирани от сръбската мафия. Това става ясно след разкрития, направени от словенския спортен вестник “Екипа” през януари миналата година.
 
Още през април 2011 г. полицията в Марибор е получила сигнал за система от нелегални залози, в основата на която стоят представителите на местния криминален контингент Коста Търнер и Иван Винко. С помощта на сътрудниците си Васьо Търнер, Звонко Хайшо и сърбина Сашо Симич те организират схема, задвижвана от сръбската мафия въртяща се около домейна www.3v0id.net.
 
Сред залагащите са и няколко словенски национали. Сред залагащите са съотборникът на Валери Домовчийски в Дуисбург Горан Шукало, Настя Чех, Ермин Ракович, Грегор Жидан и Деян Джуранович. С по-малка сума е намесен и Рене Михелич. Твърди се, че той е заложил общо 26 550 евро.
 
Според наказателния кодекс на Словения, ако вината на замесените бъде установена, те могат да получат до 8 години затвор. Словенската футболна федерация вече близо година не излиза с позиция по случая, но заради скорошните разкрития на Европол делото по скандала може да навлезе в своята заключителна фаза.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ