Новият спонсор на “Левски” – руската банка “ВТБ”, е добре познато име в спортните среди в родината си. Финансовата институция е официален спонсор на отборите на Динамо (Москва) по футбол, хокей на лед и футзал.
1-1_1.jpg 
“Внешторгбанк” спонсорира футболния Динамо от началото на 2009 г. (дори притежава 74% от акциите на клуба). В предишните три години логото на банката стои на екипите на друг тим от руската столица – ЦСКА (Москва). За периода от 2006-08 г. “ВТБ” налива 11 милиона евро в “червеноармейците”. (на снимката вляво халфът на ЦСКА Евгени Алдонин)
 
През 2007 и 2008 г. компанията е главен финансов партньор на провеждането на футболния турнир за Купата на бившия СССР, известен като Кубок Содружества, в който участват шампионите на бившите републики.
 
1_3.jpgБанката е основен спонсор на редица руски спортни организации – олимпийския комитет, волейболната федерация, федерацията по фигурно пързаляне, голф асоциацията, боксовата федерация и федерацията по спортна гимнастика. (на снимката вдясно руските национали по волейбол)
 
Банката има два проекта и в баскетбола. От 2008 г. компанията подпомага руския национален отбор за жени. През същата година стана и официален спонсор на учредената “Единна лита ВТБ”. В нея участват отбори от бившия Съветски съюз.

1_2.jpgОт 2008 г. “ВТБ” е основен спонсор и на Световната федерация по лека атлетика. Логото на компанията се появява като рекламни пана на стадионите, а понякога и върху стартовите номера на състезателите (на снимката вляво).
 
Друга голяма гордост в спортното участие на банката е сътрудничеството с отбора КАМАЗ-Мастер, който участва в Рали Дакар и други офроуд състезания за камиони. ВТБ подпомага тима от 2005 г. и за този период КАМАЗ-Мастер има 5 титли от Рали Дакар.
 
1_5.jpgБанката оказва и поддръжка на руски музеи и театри. ВТБ е в попечителския съвет на “Балшой театър”, от 2006 г. е генерален партньор на “Маринския театър”, а оказва финансова помощ и на московския театър “Мастерская П. Фоменко”. От 2002 г. е в попечителския съвет на Третяковската галерия. Благотворителната кампания на банката “Свят без сълзи” оказва помощ на детски болници.