Подробна информация за новия стадион на "Левски" беше оповестена след среща на ръководството на клуба с главния архитект на проекта Иво Панталеев от агенция А.Д.А. ООД. Последният заяви, че вече 6 месеца се работи по бъдещия дом на "сините", който ще бъде на мястото на сегашния "Георги Аспарухов".

"Левски" и представителите на агенцията са се спрели на два варианта, като измежду тях ще бъде избран окончателният.

Панталеев разясни, че изграждането на съоръжението ще протече в три етапа. Първият трябва да приключи за 100-годишнината на "Левски" - май 2014-а. Финалът на втория етап е планиран за май 2015 г., а окончателното завършване на стадиона е предвидено за 2017 г.

"Сините" ще могат да играят в новия си дом след края на първия етап на строежа, а дотогава ще домакинстват на Националния стадион "Васил Левски".

"Капацитетът на новия стадион ще бъде 28 000 зрители. Ще направим подробна презентация. Най-вероятно преди Коледа, като подарък за феновете. Смятам, че няма връщане назад, тъй като минахме една критична точка. Ние няма да гоним "Левски" от "Герена". Мисля, че това без съмнение ще е най-модерният стадион в България", каза архитект Панталеев.